0



 Η βραβευμένη δύο φορές με Όσκαρ ηθοποιός Χίλαρι Σουάνκ (Hilary Swank) παραπονιέται επειδή οι άνδρες ηθοποιοί αμοίβονται καλύτερα από τις γυναίκες.

Μιλώντας σε κοινό από σπουδαστές στο Λος Άντζελες με αφορμή την προβολή του τελευταίου της φιλμ “The Homesman” η Σουάνκ είπε ότι ότι θα κέρδιζε περισσότερα χρήματα αν ήταν άνδρας.


«Οι άνδρες συνάδελφοί μου αμοίβονται με χρήματα 10 φορές περισσότερα από εμένα», είπε η Χίλαρι στους σπουδαστές του Loyola Marymount University School of Film & TV.


Επίσης η Χίλαρι είπε ότι υπάρχουν πολύ περισσότεροι ρόλοι για άνδρες απ΄ότι για γυναίκες, ενώ περιέγραψε το φιλμ, “The Homesman” του Τόμι Λι Τζονς ως φεμινιστικό γουέστερν.

Στο σημείο αυτό και καθώς μιλάμε για αμοιβές αξίζει να αναφερθεί ότι η καλύτερα αμοιβόμενη ηθοποιός είναι η Σάντρα Μπούλοκ με κέρδη 51 εκατομ. δολάρια κατά τον τελευταίο χρόνο, χρήματα που είναι κατά 17 εκατομ. περισσότερα από την δεύτερη, Τζένιφερ Λόρενς.

‘Ομως η Μπούλοκ βρίσκεται πίσω από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ (75 εκατομ.)  και από τον Ντουέϊν Τζόνσον (52 εκατομ.) σύμφωνα με το Forbes.

Το περιοδικό εκτιμά ότι στο διάστημα Ιούνιος 2013 και Ιούνιος 2014 οι 10 καλύτερα αμοιβόμενες  γυναίκες ηθοποιοί κέρδισαν  συνολικά 226 εκατομ. δολάρια, ενώ αντίστοιχα οι 10 κορυφαίοι σε αμοιβές άνδρες ηθοποιοί έλαβαν συνολικά 419 εκατομ. δολάρια.


του ΧΑΡΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ


πηγή




Παράπονα για αμοιβές και στο hollywood!

Δημοσίευση σχολίου

 
Top