0


Νέα μελέτη: Τι φταίει και οι γυναίκες δυσκολεύονται να φτάσουν σε οργασμό;







Η έλλειψη οργασμού στις γυναίκες είναι ένα πολυσυζητημένο φαινόμενο που έχει απασχολήσει τις ίδιες, αλλά και τους συντρόφους τους.Το ποιος φταίει που μια γυναίκα δεν έχει οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ με τον σύντροφό της, ενώ κάποιες «τυχερές» καυχώνται για πολλαπλούς οργασμούς, έχει απασχολήσει τους επιστήμονες κατά καιρούς.

Πρόσφατα μια νέα μελέτη ισχυρίζεται ότι βρέθηκε η αιτία που κάποιες γυναίκες είναι ανοργασμικές.

Το μέγεθος της κλειτορίδας, καθώς και η απόσταση που αυτή έχει από τον κόλπο της γυναίκας είναι ένας από τους παράγοντες έλλειψης οργασμού, θεωρεί μία νέα μελέτη, που συνδέει την κλειτορίδα και μερικούς άλλους σημαντικούς παράγοντες με τον γυναικείο οργασμό.

Η μικρή εμπειρία στον αυνανισμό, ψυχολογικοί παράγοντες, έλλειψη σεξουαλικών σχέσεων, βλάβη στα νεύρα της πυέλου, αλλά και ανωμαλίες στα επίπεδα των ορμονών, κατηγορούνται επίσης ως «σύμμαχοι» της απουσίας οργασμού.



Οι επιστήμονες έκαναν τη μελέτη τους με την εθελοντική συμμετοχή δέκα ανοργασμικών γυναικών, με καλή υγεία, ηλικίας γύρω στα 32, που είχαν σύντροφο και τακτικές σεξουαλικές σχέσεις.

Στη μελέτη συμμετείχαν και είκοσι γυναίκες με τακτικούς οργασμούς, που ανήκαν στην ίδια ηλικία με τις πρώτες και με παρόμοια κοινωνικοοικονομική κατάσταση. Επίσης, σε όλες τις συμμετέχουσες έγινε μαγνητική τομογραφία της πυέλου που απέδειξε ότι, πέρα από τους ψυχολογικούς παράγοντες, το μικρό μέγεθος της κλειτορίδας και η απόσταση αυτής από τα γυναικείο κόλπο, παίζει σημαντικό ρόλο στην ύπαρξη του γυναικείου οργασμού.

Στις ανοργασμικές γυναίκες που πήραν μέρος στην έρευνα, οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι η βάλανος της κλειτορίδας τους ήταν μικρότερη από τις υπόλοιπες γυναίκες, ενώ και η απόσταση της κλειτορίδας από τον κόλπο είναι περίπου 30% μεγαλύτερη από εκείνες τις γυναίκες που έχουν τακτικούς οργασμούς.

Οι συγγραφείς της μελέτης που έχει τίτλο: «Κλειτοριδικό μέγεθος και σχέση της κλειτορίδας σε σχέση  με τη σεξουαλική λειτουργία χρησιμοποιώντας μαγνητική τομογραφία πυέλου», παραδέχονται ότι η έλλειψη οργασμού είναι ένα σύνθετο φαινόμενο στο οποίο εμπλέκονται πέρα από την ανατομία και πλήθος ψυχοκοινωνικών παραγόντων.

Η σχετική μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Sexual Medicine.



Γιατί κάποιες γυναίκες δυσκολεύονται να φτάσουν σε οργασμό;

Δημοσίευση σχολίου

 
Top